|
Målsättning
|
|
|


Övergripande målsättning:

Målet för BIOGAS3 är att främja hållbar produktion av förnybar energi från biogas, som utvunnits från jordbruksrester och mat- och dryckesavfall från industrin (livsmedels- och jordbruksavfall), till energisjälvförsörjning för småskaliga koncept.

Specifika mål (under projektets gång)

  1. Att identifiera slutanvändarens behov och de svårigheter som uppstår vid implementering av rötningsteknik i varje deltagande land. En fördjupad diagnos kommer att utföras för att tydligt identifiera de speciella hinder som finns i respektive land vid implementering av biogasteknik i livsmedels- och jordbrukssektorn, särskilt beträffande småskalig framställning för egenförbrukning av energi.

  2. Att utveckla hållbara affärssamarbetsmodeller mellan målgruppen och nyckelaktörer, för att befrämja nya investeringar i småskaliga biogasanläggningar för livsmedels- och jordbruksavfall. För implementeringen av dessa affärssamarbetsmodeller kommer följande hjälpverktyg att utvecklas:

    • Ett nätbaserat mjukvaruverktyg, ”smallBIOGAS”, för grundläggande dimensionering och hållbarhetsanalys för småskaliga biogasinstallationer för livsmedels- och jordbruksindustrin.
    • En handbok med riktlinjer och rekommendationer för lämplig avfallsprissättning för småskalig rötning i livsmedels- och jordbruksindustrin.
    • Arbetsgruppmöten med hela distributionskedjan för att föra samman nyckelaktörer och intressenter.

  3. Att utveckla och stödja småskaliga rötningsmodeller (<100 kW) inklusive hanteringsmodeller för energiefterfrågan för att anpassa energiproduktionen efter den skiftande efterfrågan från tillverkningsindustrin. De utvecklade modellerna kommer att få stöd genom:
        • En handbok om småskalig biogasproduktion i livsmedels- och jordbruksindustrin.
        • Platser för fallstudier öppna för besökare.


      1. Att utveckla färdigheter, medvetenhet och nätverkande. För att minska resekostnader och tillförsäkra effekter efter projektet kommer man att utbilda utbildarna. Nyckelaktörer och intressenter kommer att få delta i dessa aktiviteter, inte bara genom att erhålla utbildning, utan också genom att delta i utformning och utveckling av innehållet, och delta i nätverksaktiviteterna parallellt med utbildningen.
            • Utbildning online och via träffar för målgruppen.
            • Arbetsgrupper för målgrupp och nyckelaktörer.
            • Direktsända webbkonferenser inriktade mot målgrupp och nyckelaktörer.
            • Webbplats.


          1. Att bereda mark för nya investeringar genom mötesträffar på potentiella rötningsplatser, inklusive hållbarhetsanalys, medverkan i tekniska rundvandringar, arbetsgrupper och utbildningar, och att underlätta överenskommelser mellan målföretagen och nyckelintressenter.

          Strategiska långtidsmål (till 2020)
           

          1. Att få till stånd investeringar från den europeiska livsmedels- och jordbrukssektorn beträffande förnybar energiproduktion från småskaliga biogasanläggningar för egenförbrukning av energi.
          2. Att öka den förnybara energiproduktionen från biogas till energisjälvförsörjning för småskaliga koncept.
          3. Att minska utsläppen av växthusgaser genom användning av förnybara energikällor och genom lämplig avfallshantering.
          4. Att öka det statliga stödet till biogasteknik genom nya bestämmelser beträffande energisjälvförsörjning med nettobalans.

           

BIOGAS3 PROJECT - Hållbar småskalig biogas från livsmedels- och jordbruksavfall till energisjälvförsörjning inom IEE-programmet

Författarna har ensamma ansvaret för innehållet på denna [webbsida, publikation, etc.]. Det speglar inte nödvändigvis EU:s åsikter. Varken EACI eller Europakommissionen kan hållas ansvariga för någon form av användning av information som erhållits däruti.

 


@BIOGAS3project